Pagina's

dinsdag 18 februari 2014

Een kleed voor Stijn








Nadat ik afgelopen herfst een kleed van Zpaghetti had gehaakt voor de meiden, was ik al direct begonnen aan een kleed voor Stijn. Het heeft een poos stil gelegen, maar afgelopen dagen heb ik toch maar eens een eindspurtje ondernomen. Die van hem is ovaal in plaats van rond, want hij heeft een veel kleinere kamer (hoeft hem dan ook niet te delen). De kleuren heeft hij zelf uitgezocht, omdat ze mooi bij zijn meubels passen. Het was nog niet zo gemakkelijk, omdat de lichte kleuren Zpaghetti veel dikker waren dan de donkerbruin. Mijn oorspronkelijke plan om smallere banen met afwisselende kleuren te haken heb ik dus laten varen, het ging bobbelen en werd echt niet mooi. Alles uitgehaald, helemaal opnieuw begonnen, en nu is 'ie mooi glad geworden.

zaterdag 15 februari 2014

Lieveheersbeestjes

Leuk karweitje is dit, slofjes van leer. Het patroon is het e-book Bepuscht van Farbenmix, ik heb ze eerder gemaakt, telkens andere varianten. Dit is maat 18, de kleinste maat, weer voor in het pakket voor m'n vriendin.

vrijdag 14 februari 2014

Blokkending

Tja, hoe noem je zo'n ding? In ieder geval, van 8 blokken schuimrubber en verschillende lapjes die ik ooit voor iets anders kocht en nooit gebruikt heb... Leuk werkje, eens niet met de naaimachine. En ook dit blokkending gaat in de mand met cadeautjes voor mijn vriendin.

Babysetje

Voor in het zoveeldagenpakket voor de baby van mijn vriendin heb ik een tricot setje gemaakt uit de nieuwste Ottobre, 'n vestje met een broekje. 't Is mooie stevige tricot, en hoewel de stippen en de strepen niet dezelfde kwaliteit zijn en ook net niet helemaal dezelfde kleur, is het toch mooi samen. Eigenlijk moest er nog 'n knoopje op, maar dat mislukte, en ik had er geen meer. En m'n labeltje stond er wel heel mooi bij...

Wikkeldeken

Wat is het toch leuk om een vriendin te hebben die hoogzwanger is! (of misschien is ze al wel bevallen...)
Ik vind het heerlijk om weer eens lekker babydingen te naaien, en er komt dan ook een mooi pakket, ik weet alleen nog niet hoeveel cadeautjes erin komen. Voor mij is het hoogtepunt deze wikkeldeken voor in de Maxi Cosi. Ik weet nog niet of het voor een jongetje of een meisje is, maar volgens mij kan dit voor allebei. De buitenkant is een Stenzo-katoen met flamingo's, de binnenkant een zachte, soepele katoenen fleece, die eigenlijk niet zo goed tegen de droger kon, maar daar wel heel lekker zacht van werd... Ik heb deze deken al eens eerder gemaakt, maar kon de Knippie Baby waar hij in stond niet meer vinden. Gelukkig had ik nog wel de patroonbladen, en via een mede-sanchoer heb ik ook de beschrijving weer terug!
Het poserende model is Mei-mei, de beer van mijn dochter, die NET mee gaat in het pakket!

zaterdag 1 februari 2014

Nog een zomerjurk: een Elodie

Jente is gelukkig flink gegroeid de afgelopen maanden. Er hangt niet veel meer in de kast dat deze zomer nog zal passen, dus ik hoef me niet schuldig te voelen dat ik ineens het naaivirus weer onder de leden heb. De Elodie van Farbenmix heb ik al veel vaker gemaakt, maar nog nooit van tricot. Deze tricot lag er al een paar jaar. Ik wist niet zo goed wat ik er mee moest. Hij is prachtig, maar heel dun en ongelooflijk soepel, voelt bijna vloeibaar... Ik wilde er iets van maken zonder er al te veel van over te houden, en dat is gelukt, ik had geen 3 cm minder moeten hebben, dan had deze jurk er niet uit gepast. En daar kan ik dan weer heel blij van worden, een lapje bijna zonder restjes opmaken...

Iets voor Dick! Een sleuteltasje..

Een paar jaar geleden gaf ik in een ENORME quiltstoffenwinkel in Drenthe een klein fortuin uit aan stoffen, o.a. een paar stenenstoffen om voor Dick (geoloog) een tas te maken. Dat is er nooit van gekomen. Maar nu had hij twee sleuteltasjes nodig. Eentje is af, van stenenstof dus. Het lijkt eenvoudig, maar er is nog heel wat denkwerk aan vooraf gegaan. Moet je nou eerst de zijkanten dichtnaaien, of eerst het knoopsgat onderin maken? Hoe zit het met keren? Nou ja, het ei is gelegd, en het volgende zal binnenkort ook wel komen.