Pagina's

zaterdag 31 mei 2014

Heerlijk Hemelvaart

Afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag... We hadden een afspraak in Emmeloord, waarover later meer. Maar dat was een korte afspraak, beetje jammer om voor een paar minuten helemaal naar Emmeloord te rijden. En dus liet ik een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: naar de Orchideeënhoeve. Daar was ik als kind geweest, toen was het alleen een kwekerij, en ik weet nog hoe ik onder de indruk was van de bloemen. Later zijn we er nog eens geweest, toen was er al een tuin bij gebouwd. Maar ik had begrepen dat het nu nog groter was. En ik werd niet teleurgesteld, we hebben het er heerlijk gehad. Mooie tuinen, met bloemen, een lorituin, een vlindertuin...
En daarna... Een verrassinginval bij Co Jongsma, de dirigente van ons koor, en Jacques, haar man. Zij waren 50 jaar getrouwd en gaven een klein feestje, voor wat familie. Maar ja, als je dochters op je eigen koor zitten, dan kan er natuurlijk iets worden doorgebriefd. En dus stonden wij, met ongeveer een half koor, ineens in de kamer om een (door mij geschreven) lied te zingen. Ze waren volledig verrast, heel erg leuk!

dinsdag 20 mei 2014

Een bloes voor Stijn

Ik ben gezegend met een zoon. Dat op zich is al een grote zegen natuurlijk. Maar ik ben gezegend met een zoon die van bloesjes houdt, en dan nog eigenlijk het liefst bloesjes die zijn moeder heeft gemaakt. Dat was al zo toen ie kleuter was. (Zie http://haivon.blogspot.nl/2009/07/blouse-met-ruitjes-en-beesten.html en http://haivon.blogspot.nl/2010/05/een-niet-zo-deftig-bloesje.html op mijn oude blog)
En ik vind 't heerlijk om bloesjes te naaien, al die kleine stukjes die dan uiteindelijk iets moois zijn... Mooi lappie, knoopjes erbij zoeken, het gepruts, en dan in zo'n prachtige naaikamer...

donderdag 15 mei 2014

Genieten!

Jongens, wat is dat genieten, zo'n naaikamer!
Heerlijk om even te kunnen gaan zitten, ook voor een half uurtje... De eerste creaties die er zijn gemaakt waren een paar leggings voor Jente, die eigenlijk gewoon echt de moeite van 't showen niet waard zijn. Nu ben ik bezig met een bloes voor Stijn. Leuk werk, al zie ik zoals altijd wel op tegen de kraag.
En ik ben zo blij met de merklap! Die heeft mijn moeder geborduurd toen ze 11 was. Ik wil er eigenlijk een lijst om, maar voorlopig heb ik 'm op een schildersdoek gespeld. Hij komt nog wel aan de muur, maar nu kan ik er al van genieten. Hoewel ze overleed toen ik 5 was, heb ik toch herinneringen aan haar dat ze naaide. Een prachtige jurk voor een bruiloft van een oom en tante, voor mij van dezelfde stof als van haar jurk, een "grotemensenjurk"dus. En het geluid van de schaar als ze stof knipte op te tafel, en dat ik soms met het radeerwieltje mocht spelen (die gebruik ik dus echt NOOIT!)


donderdag 8 mei 2014

Mijn naaikamer - episode 5!

Hij is af! Nou ja... lampjes, een stoel, die zijn er nog niet, maar verder is 'ie toch echt af! Ik heb er zo blij mee! De hele boel past erin, en 't is netjes, en vrolijk. Mijn garen, lintjes en knopen in weckpotten, veel plankruimte, nog een handig kastje dat niet op de foto staat.
Er komen nog wat dingen aan de muur, mijn eerste breiwerkje, gemaakt (begonnen) toen ik 4 was, en een merklapje dat mijn moeder heeft geborduurd toen ze 11 was.
De houten naaidoos die op de plank boven mijn naaimachine staat is bijzonder. Hij is gemaakt door mijn opa, de vader van mijn vader, die meubelmaker was, voor mijn oma, de moeder van mijn moeder, die naaide. Een dubbel erfstuk dat ik al jaren heb, maar dat tot nu toe in de kast stond. Heel leuk om het nu gewoon te kunnen zien.

Ik had best nog wat meer naairuimte willen hebben, wat meer tafellengte, maar het is een kleine ruimte, en dit is wat we er uit konden hallen. En ik ben ZO blij!

dinsdag 6 mei 2014

Mijn naaikamer - episode 4














Het verven is - op een paar bijwerkpuntjes na- klaar. De randjes zijn oreganogroen. Nou ja, goed groen dus. Helemaal wit was wel erg wit en dit vond ik een frisse kleur erbij. Het ziet er al zoveel beter uit nu het geverfd is!
Het was nog best spannend, met regenvoorspellingen en zo, maar ik was vroeg begonnen, en de randjes die tegen elkaar kwamen als deur en raam dicht gingen, waren droog toen het begon te druppelen.
Gisteravond samen met Dick naar de Ikea geweest, de tafels en planken gehaald. Het is bijijijijijna een naaikamer! En daar kan ik ontzettend naar verlangen. Niet alleen omdat ik dan lekker kan naaien, maar ook omdat de huiskamer (waar ik geen recente foto van laat zien!) dan weer leeg kan...

Mijn naaikamer - episode 3

 Hard gewerkt gisteren! Geschuurd, schoongemaakt, plafond en muur gewit... En 's avonds alvast begonnen met een randje groen.
Ontdekking 1: Een leesbril is hartstikke handig als je boven je hoofd schuurt en verft, krijg je geen stof en spetters in je ogen.
Ontdekking 2: Als je een doek omknoopt om te zorgen dat je geen verf in je haar krijgt, ben je je oren kwijt om je bril weer op te zetten!


zondag 4 mei 2014

Mijn naaikamer - episode 2

Het gaat dan toch gebeuren! De bijkeuken, die tot voor kort echt bijkeuken was, wordt echt mijn naaikamer! Een paar weken terug had ik al alle spullen van de bijkeuken in de kast onder de trap (tot dan toe mijn naaikast) gezet, en mijn naaispullen hier. en nu staan alle naaispullen weer in de kamer. Vandaag ga ik het schuren afmaken en beginnen met verven. Het was nog even een vraag of ik dat wel ging doen, maar ik word er gelukkiger van als het echt mooi is straks. Over 5 minuten is de doe-het-zelver open, ik ben weg!

zaterdag 3 mei 2014

Southbay shawl

En...wéér iets voor mezelf! Een Southbay shawl, van heel zacht en warm garen, wol met zijde. Wat heerlijk om als het afkoelt zo iets zachts om je heen te kunnen slaan. Misschien maak ik 'm nog ietsje groter, daar twijfel ik nog over. En de speld heb ik gekocht in Ribe, waar we afgelopen week op vakantie waren. Het is een replica van een Vikingspeld die daar is gevonden.