Pagina's

woensdag 18 juni 2014

Mijn deken

Weer eens een update van mijn deken. De afgelopen weken liep ik achter, maar nu ben ik helemaal bij, zelfs de draadjes afgehecht...
Ik vind 'm zelf nog steeds erg mooi, en Stijn ook. En onder een halve deken kun je best voetbal kijken! (het laatste randje isl oranje!)

maandag 16 juni 2014

T-shirt voor Jente

Tja, hartstikke leuk, jurken en topjes naaien. Maar toen kwamen we er ineens achter dat Jente wel erg weinig gewone T-shirts met korte mouwen in de kast heeft. Dus maar gauw twee geknipt en voorlopig eentje gemaakt. Hij is van mooie stevige tricot. O, hij is al vies ook. Goed dat we 'm vanochtend op de foto hebben gezet...

cadeautje voor ons bijna-buurmeisje

Ons bijna-buurmeisje (zie hier: http://haivongeniet.blogspot.nl/2014/06/verjaardagsjurk-voor-ons-bijna.html) was gisteren dan echt jarig.
Ze heeft een pop, een blote pop nog wel... Ik was er niet bij toen het cadeau werd overhandigd, maar ze stond naar verluidt echt te springen. Het linkerjurkje is "hetzelfde" jurkje als de verjaardagsjurk die ik voor haar maakte. Het jurkje rechtsboven heb ik ook gemaakt, het jurkje rechtsonder heeft Eline gemaakt. Alle patronen zijn van Christel Dekker (wollyonline)


Een zomeravond buiten....

En dat het dan afkoelt, maar je wilt niet naar binnen... Nou ja, dan pak ik mijn nieuwe omslagdoek. Ik vind 'm geweldig. Ben verliefd op de kleuren, de zachtheid, de grootte....

woensdag 11 juni 2014

Als je genoeg stof hebt, kan een jurkje ook

Van de stof die over was van mijn te krappe shirt kon ik nog best een topje maken, vond ik. Kleuren haakgaren erbij gezocht en een bovenpasje gehaakt, niet helemaal volgens het patroon, maar zelf een beetje bedacht.. En toen bleek dat ik genoeg stof had om het topje te verlengen tot een jurk. Ik vind 'm leuk!

maandag 9 juni 2014

Whitney.... Mwah...

 Kijk, daar word ik dan ook wel weer heel blij van: met een beetje goeie wil passen mijn naaimachine, liockmachine én mijn covermachine tegelijk in de aanslag. En dus kon ik ze nu voor een project alledrie gebruiken, zonder te wisselen, zonder moeilijk te doen... Het is niet ruim, maar het past wel, en ik geniet me 'n rotje.
Ik heb voor Jente een Whitney gemaakt. Nou had ik die al eens eerder gemaakt, voor Eline, en die was eigenlijk perfect. Maar deze stof, een kliekje van het vleermuisshirt dat ik een poosje terug voor Eline maakte, was veel minder rekbaar. Daardoor lubberen de boordjes een beetje, is jammer. Verder een leuk jurkje hoor, lekker simpel zomerjurkje dat ze vast regelmatig aan zal hebben.
(o ja, en de strepen lopen wel HEEL mooi door in de zijnaden!

zondag 8 juni 2014

Beetje zelfbedacht, beetje Knippie

Ik had voile gekocht. Voor mezelf. Maar het was nogal rozer dan ik had voorzien... En toen Eline vond dat 't wel heel leuk was voor een jurkje voor haar, deed ik dus ook eigenlijk niet moeilijk. Ze had al ongeveer bedacht wat het moest worden, daar moesten we nog even een patroon bij vinden, en stof voor het bovenlijfje. Eerst zou 't een Xenia van Farbenmix worden, die had ze zelfs al getekend, maar toen bleek dat we van de stof die we wilden gebruiken te weinig hadden.
Uiteindelijk kwamen we terecht bij de nieuwste Knippie, waar een patroon zonder raderblad in staat, waar ze al eerder naar had zitten kijken. We vonden er tricot bij, en op de valreep ook nog mooi breed elastiek. dat wel erg mooi bij het tricot paste.
Het moest een jurkje zonder bandjes worden, en het blijft net hangen, ze had het precies uitgedacht, en als het niet zulke lastige stof was geweest, had ze 'm ook nog zelf genaaid. Dat heb ik nu gedaan, en het zat zo in elkaar.


Ik moet zeggen... ik vind het wel een beetje een kleinemeisjeswordengrootjurkje. Als íe langer zou zijn, zou ze er zo mee naar een gala kunnen...


Hmmm... maten....

Ik wilde wel 'ns wat voor mezelf maken. Eigenlijk een jurk, maar ik was er al gauw achter dat ik van de beoogde stof te weinig had, en dus werd 't een topje, uit de Knipmode van juni. (of mei, maar ik geloof juni. En aangezien alles wat ik voor mezelf maak altijd te wijd is, maakte ik maar 'ns een maatje kleiner. Gevolg: Een hartstikke leuk topje, dat te krap zit. Heb nog geprobeerd 'm weg te geven aan een vriendin, maar 't was haar smaak niet helemaal. Jammer, zal ik toch nog wat fanatieker moeten gaan hardlopen....

Afijn, ik had nog meer pijlen op mijn boog: een rokje zou er nog komen. Ik heb 'm zelf getekend, n.a.v. een rokje van Zand Amsterdam dat ik pas kocht. Een wikkelrokje dus. Niet keerbaar zoals het gekochte rokje, gewoon een wikkelrokje met drukknopen. Die ik dan weer net niet helemaal goed heb uitgemeten, dus dit rokje is dan weer aan de wijde kant... Ik zal ze dus nooit samen dragen, tegen de tijd dat de top past, is de rok me echt veel te wijd. Maar ach, dat geeft niet, ze passen toch niet bij elkaar...

zaterdag 7 juni 2014

Topje met gehaakte bovenpas voor Jente

Wat een leuk patroon, dit haaktopje van Farbenmix! De bovenpas is gehaakt, een leuk klein tussendoorhaakwerkje, en de rest is genaaid. Het leuke is dat ik zoveel haakgaren heb, dat ik bij elk lappie wel een leuke bovenpas kan haken, dus er zullen er nog wel meer volgen. En hij staat 'r zo leuk!

maandag 2 juni 2014

Verjaardagsjurk voor ons bijna-buurmeisje

Wij hebben een heel leuk, grappig bijna-buurmeisje. Dit meisje wordt binnenkort 3 (ik wil 4 worden!). En toen ik haar moeder vroeg of ze het leuk vond als ik een verjaardagsjurk zou maken, werd daar gelukkig enthousiast op gereageerd. Nou was het enige probleem dat het een stoere jurk zou moeten worden. Het stoerste patroon dat Eline en ik konden bedenken (en dat toch feestelijk was, met een simpel spijkerjurkje kom je er natuurlijk niet) was de Yola van Farbenmix. Eigenlijk, als ik eerlijk ben, is 'ie helemaal niet stoer geworden. Maar wel supervrolijk, en ik vind het bijna jammer dat ik zelf geen meisje meer heb in deze maat. Dan zou ik 'm stiekem houden, en een andere, misschien nog iets stoerdere jurk naaien voor het bijna-buurmeisje. Maar ja, mijn meisjes zijn te groot, en dus gaat deze jurk gewoon naar het bijna-jarige bijna-buurmeisje.

Onze zwemkanjer!

 Het is officieel, Jente is onze zwemkampioen! A en B in één keer gehaald!